ob_start(); Sri Lanka växer kraftigt - Razormind Razormind

Razormind

För Nyhetsbrev registrera dig här

trender

Sri Lanka växer kraftigt

Publicerat den 8 september, 2016

Stark samstämmighet bland besökarna på Sri Lanka Tourism Promotion Tour i Stockholm på onsdagskvällen att Sri Lanka växer kraftigt. Alla resebyråer på plats hade gjort samma notering redan innan. Allt fler kunder och företag frågar efter Sri Lanka som resmål, oavsett anledning. Hittills i år har antalet besök i Sri Lanka ökat med knappt 30 procent för årets första 8 månader och att döma av intresset som återrapporteras från resebyråer och arrangörer så kommer denna trend inte bara öka utan också förstärkas. Inte minst av att Fritidsresor startar direktcharter från december och över vintern.

Som turistkartan ritats om i stora delar av Europa och runt medelhavet ges nya möjligheter för nya destinationer som upplevs som säkra, varma, kulturella, äventyrliga och rika på naturupplevelser. Detta spelar Sri Lanka väl i händerna med ett geografiskt läge i Indiska Oceanen mellan Thailand i öst, som numera är en mogen och till vissa delar överetablerad destination, och oljerika sandstater i väst där investeringarna är rekordstora men i många stycken saknar naturliga upplevelser.

Även om turistkartan ritas om så minskar inte det totala resandet. Katastrofer, krig, flyktingströmmar och virus flyttar vårt fokus men inte vår vilja att resa. Tvärtom, turismen ökar internationellt i samma takt som tidigare och befäster sin position som en av världens största näringar och också som den kanske snabbast växande. Här befinner sig Sri Lanka i ett momentum som en av de destinationer som växer allra snabbast inte bara i Asien utan i världen. Och på toppen av detta växer svenskars resande till Sri Lanka mer än många andra nationer.

Sri Lanka ingen ny destination

Sri Lanka är långt ifrån någon ny destination från Sverige men det var ett tag sedan vi kunde resa dit med direktflyg och det var ännu längre sedan som vi reste dit i samma omfattning som idag. Sri Lanka var den första charterdestinationen från Sverige som gick utanför Europa. Så än idag träffar jag hotelldirektörer som kommer ihåg svenskars resande på 70- och 80-talet med glädje och vill gärna att vi återkommer.

Men i stort sett allt resande ser annorlunda ut idag. Långt mer specialiserat och mycket starkare kopplat till vilka individer vi vill vara och vilka våra intressen är. Särskilt glädjande då att reseföretaget beachtravels.se som säljer träningsresor för beachvolley intresserade eller beachvolley-elit. Specialiseringen fortsätter inom reseindustrin och även träningsresorna blir allt mer specialiserade mot oss som individer och vilka vi vill vara.

Mina förutsägelser om resande till Sri Lanka är att vi inom 1-2 år ser fler nya charterföretag och/eller flygbolag som kommer att erbjuda direkt trafik från flera av Nordens huvudstäder och under flera delar av året än idag. Under Sri Lanka Tourism Promotion Tour befästes den uppfattningen främst av flera av resebyråernas samstämmiga uppfattning.

Allt fler frågar efter Sri Lanka

Björn Arvidsson

Razormind AB

+46 705 941 930

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Följ våra ar, och nyheter. Registrera dig här: